**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τα μέτρα για το προσωπικό Στρατού Ξηράς τα τέκνα που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις



Τί αποφάσισε ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστρατήγος Μανωλάς;

Μέτρα για το προσωπικό του οποίου τα τέκνα διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014, έλαβε πρόσφατα το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μετά από σχετική απόφαση του Αρχηγού Αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά της 25η Απριλίου και – σύμφωνα με το ΓΕΣ – ισχύουν ήδη. Ταυτόχρονα τα μέτρα αυτά ισχύουν και για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), το οποίο υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ, καθώς η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε και ως προς αυτό το Γενικό Επιτελείο, με την παράκληση να ληφθεί υπόψη της και να εφαρμοστεί και σε αυτά τα στελέχη του ΣΞ.

Στην προαναφερθείσα απόφαση του ΓΕΣ αποφασίστηκε όπως:

* Στο προσωπικό που διαμένει μαζί με την οικογένειά του να χορηγείται ημερήσια απαλλαγή κατά τις ημέρες των γραπτών εξετάσεων συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών μαθημάτων.

* Στο προσωπικό που διαμένει μακριά από την οικογένειά του να χορηγηθεί ειδική άδεια 6 ημερών, πέραν της κανονικής. Επιπλέον ημέρες αδείας, που μπορεί να ζητηθούν, να βαρύνουν τον ενδιαφερόμενο.

* Στο προσωπικό, του οποίου τα τέκνα του διαγωνίζονται για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, ΤΕΦΑΑ ή σχολές που απαιτούν εξέταση σε περισσότερες δοκιμασίες πέραν των Πανελλαδικών, η χορήγηση επιπλέον ημερών αδείας να βαρύνει τον ενδιαφερόμενο.

* Τα προαναφερθέντα μέτρα ισχύουν και για τα διαζευγμένα στελέχη, έστω και αν αυτά δεν ασκούν την επιμέλεια των τέκνων τους.
 
* Στην περίπτωση που και οι δύο γονείς υπηρετούν 
στο ΣΞ, οι παραπάνω άδειες θα χορηγηθούν μόνο στον ένα από τους δύο.

* Οι διοικήσεις να διευκολύνουν τα στελέχη κατά τη χρονική περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων εξαντλώντας τις υπηρεσιακές τους δυνατότητες.
Πηγή : kranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου