**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Γιατί τόση σιωπή για τα Μετοχικά Ταμεία?




31.05.2014 | 00:07
Image
                                                                  Του Ι.Αντωνιάδη,

                                                      Προέδρου Συνδ. Αποφ. ΣΣΑΣ


Έχει περάσει πολυ μεγάλος χρόνος,απ'όταν το πόρισμα της αρμόδιας διακλαδικής επιτροπής  για την βιωσιμότητα των Μ.Τ-ΕΚΟΕΜ-ΕΛΟΑ , μετά συνημμένου σχεδίου νόμου (που περείχε διατάξεις αύξησης εσόδων, προτάσεις για βιωσιμότητα, διαδικασίες καταβολής μερισμάτων-εφάπαξ βοηθήματος κλπ), παραδόθηκε στην τότε ηγεσία του Υπουργείου. Έκτοτε και παρά την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  και την επικαιροποίηση του σχετικού πορίσματος με εκ νέου επεξεργασία και επανυποβολή, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος (πλην της ανάγκης εκπόνησης ενιαίας μελέτης βιωσιμότητας-συγχώνευσης των Μ.Τ.) και το σχέδιο νόμου παραμένει στα "συρτάρια" & της νέας ηγεσίας επι 7μηνο.....

Το ίδιο από όσο γνωρίζουμε συμβαίνει και στην απο μακρού χρόνου υπογεγραμμένη τροπολογία των συναρμοδίων Υπουργών (κ.κ. Αβραμόπουλου-Σταικούρα), αναφορικά με την μείωση του ετησίου αποθεματικού κεφαλαίου του Μ.Τ.Σ. από 32 εκατομμυρια ευρώ σε 20 , προκειμένου αποδεσμευθεί ενα κεφάλαιο ποσοστού περίπου 10 %. Όμως εις μάτην περιμένουν οι αρμόδιοι χειριστές, την ένταξή της, σε κάποιο νομοσχέδιο.

Συναφές με το ανωτέρω θεμα και η κωλλυσιεργία που υφίσταται (λες και κάποιος μηχανισμός "τρενάρει" τις διαδικασίες)  η ρύθμιση του χρέους του Μ.Τ.Σ.,όπου έχει υποβληθεί τροπολογία αρμοδίως, για μείωση της ετήσιας δόσης στο επίπεδο του 10% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, (προκειμένου ανασάνει το Ταμείο αυτη την κρίσιμη χρονική περίοδο, εχοντας μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τις υποχρεώσεις του), αλλά δεν έχει εισέτι προωθηθεί, στο συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.
Αναμένοντας  λοιπόν , έστω και την επαναξέταση των θεμάτων αυτων, ευελπιστούμε πως  θα σταματήσει η "ομηρία" τους στα συρτάρια κάποιων γραφείων και θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες που θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτέλεσματα μείωσης των υφισταμενων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου