**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Την Τρίτη ο Σταϊκούρας ενημερώνει για το ΣτΕ τους θεσμικούς απόστρατους


27.06.2014 | 15:49
Image

Την Τρίτη στις 12.30 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κάλεσε σε συνάντηση τους προέδρους των τριών “θεσμικών” ενώσεων αποστράτων για να συζητήσει μαζί τους την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η συνάντηση θα γίνει ένα 24ωρο πριν από το ραντεβού του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών το οποίο όμως ο κ. Σταϊκούρας είχε απειλήσει να ακυρώσει επειδή γράφτηκε ότι εκτός από το θέμα του ασφαλιστικού των στρατιωτικών 1990-92 θα έχει θέμα συζήτησης και την απόφαση του ΣτΕ!!!

Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του! Ορθώς ο κ.Σταϊκούρας καλεί τις “θεσμικές ενώσεις” αν και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν ήταν εκείνες που ξεκίνησαν την υπόθεση του ΣτΕ. Αλλά τι νόημα έχει να συναντά με απροθυμία απ΄ ότι φαίνεται την επόμενη μέρα εκείνους που ασχολήθηκαν ενεργά με την πορεία της υπόθεσης στο ΣτΕ από την αρχή ως το τέλος και να μην κουβεντιάζει μαζί τους αυτότο ζήτημα που καίει όλους τους στρατιωτικούς; Είναι παράνομη η ΠΟΕΣ; Όχι απ΄ όσο γνωρίζουμε.

Άρα ποιος ο λόγος αυτής της φαρσοκωμωδίας; Του ζητήθηκε από το ΥΠΕΘΑ να χειριστεί έτσι το θέμα;

Όπως και να ΄χει όλοι ελπίζουν την Τρίτη να βγει επιτέλους κάποια άκρη για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση με το θέμα της εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ. Γιατί με όσα είπε ο κ.Σταϊκούρας χθες ελάχιστα μας διαφώτισε. Μπορεί οι τίτλοι σε πολλά ΜΜΕ να γράφου “σύντομα οι ρυθμίσεις” αλλά ξεχνούν το δεύτερο που είπε ο κ.Σταίκούρας . Ρυθμίσεις θα γίνουν όταν βρεθούν οι πιστώσεις.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται:

"Η εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στη Bουλή για την εναρμόνιση του μισθολογίου στους εργαζόμενους και αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με την απόφαση του ΣτΕ., όχι μόνο δεν καθησυχάζει αλλά, αντίθετα, προβληματίζει, αν θυμηθούμε ότι πριν τις εκλογές του 2012 η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις τους στα επίπεδα του 2009. Μετά τις εκλογές ήταν οι πρώτοι στους οποίους επέβαλε επιπλέον περικοπές.
Εκτός από το ότι η απόφαση αυτή θα έπρεπε να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων και θα έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα, ο υπουργός απέφυγε να προσδιορίσει πότε θα φέρει τις αναγκαίες διατάξεις στη Βουλή και αν και πότε θα καταβάλει τα αναδρομικά.
Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική της και σε περίπτωση που εξαναγκασθεί στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ έχει βρει από τώρα από πού θα τα πάρει πολλαπλάσια. Ο μόνος δρόμος για να αλλάξει αυτή η πολιτική είναι η ανατροπή της κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου