**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014







Τα tweets του Α/ΓΕΕΘΑ πήγαν στον Σταϊκούρα; Τι έχει δηλώσει μέχρι τώρα για "ισοδύναμα"

25.06.2014 | 00:01
Image
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν γνωρίζουμε αν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είναι “follower” του Α/ΓΕΕΘΑ στο twitter.
Αν παρακολουθεί δηλαδή ότι γράφει σ΄ αυτό μέσο κοινωνική δικτύωσης ο κ.Κωσταράκος. Αν δεν είναι πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να τον ενημερώσει για όσα έγραψε χθες ο Αρχηγός :

“Δεν θα επιστρέψω σε κανένα να παίζει με το ηθικό και την ηρεμία του προσωπικού γράφοντας άρθρα στηριγμένα σε ψεύδη και μετά να υποβάλλει “ερωτήσεις”.

Ο κ.Κωσταράκος αναφέρεται σε δημοσίευμα ιστοσελίδας το οποίο έγραφε για σχέδιο ισοδύναμων μέτρων, δημοσίευμα το οποίο επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ για να ρωτήσει αν ισχύει.

Πρώτα απ΄ όλα μια παρατήρηση. Με το ηθικό και την ηρεμία του προσωπικού έχουν παίξει δυστυχώς πολύ άσχημα τα τελευταία χρόνια όσοι έλαβαν μέτρα χωρίς καμία απολύτως λογική και όσοι δεν έκαναν τίποτα για να τα αποτρέψουν. Τα ενθαρρυντικά λόγια στήριξης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ήταν μικρές ενέσεις χωρίς όμως ουσία και τελικά φθάσαμε στο σημείο οι στρατιωτικοί μας να νοιώσουν κάπως καλύτερα με μια απόφαση δικαστηρίου που τους δικαιώνει απόλυτα έναντι του παραλογισμού. Αυτά για το ηθικό και την ηρεμία.

Όσο για το αν γίνεται συζήτηση για “ισοδύναμα μέτρα” σε σχέση με το ΣτΕ; Ο Α/ΓΕΕΘΑ λέει ότι εντός ΕΔ τέτοια κουβέντα δεν γίνεται και καμία εντολή για αναζήτηση μέτρων δεν έχει δοθεί. Αποδεκτή και σεβαστή η δήλωσή του, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε -όπως και πάρα πολλοί στρατιωτικοί- ανάλογη δήλωσή του τον Αύγουστο του 2012 , σύμφωνα με την οποία δεν θα υπήρχαν άλλες περικοπές. Και υπήρξαν τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Δεν λέμε ότι το έκανε επίτηδες ο Α/ΓΕΕΘΑ. Λέμε ότι οι κυβερνώντες -όχι μόνο οι σημερινοί- αγνοούν επιδεικτικά την στρατιωτική ηγεσία και δεν την ενημερώνουν εγκαίρως.

Δεν θα κάνουμε αναφορά σ΄ όλες τις δηλώσεις και τις νύξεις που έχουν γίνει για “ισοδύναμα μέτρα”. Αρκεί να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας και στον κ.Κωσταράκο τι έχει δηλώσει ο ίδιος ο Χρήστος Σταϊκούρας:


22 Ιανουαρίου  2014. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δηλώνει στους  Financial Times παρακαλώ:


“… αν επιστραφούν αναδρομικά οι μειώσεις στους μισθούς από τον Αύγουστο του 2012, τότε η κυβέρνηση θα αναζητήσει δημοσιονομικά ισοδύναμα ύψους 1 δισ. για να καλύψει το συνολικό κόστος για τον προϋπολογισμό”.  Και στην ίδια εφημερίδα λίγο πιο κάτω δηλώνει:

«…αν αναγκαστούμε θα εκτελέσουμε την απόφαση, αλλά θα είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε και ισοδύναμα φορολογικά μέτρα σε μόνιμη βάση».


Στις 25 Ιανουαρίου, σε συνέντευξή του στην Real News ο κ.Σταϊκούρας δηλώνει:


“…με βάση το ψηφισθέν Μεσοπρόθεσμο Πλαίδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016,οι μεικτές μισθολογικές περικοπές που υπέστησαν οι ένστολοι ,σε μόνιμη βάση,ανέρχονται περίπου στα 315 εκατομμύρια ευρώ,οι συναρτώμενες συνταξιοδοτικές αποδοχές τους μειώθηκαν κατά περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ,ενώ η χορηγούμενη αναδρομική ωρίμανση ανήλθε περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ”.

Ο Σταϊκούρας είπε ακόμη ότι “οι ανατροπές στην εισοδηματική πολιτική οδηγούν σε νέα μέτρα”.



Στις 18 Μαρτίου τα ΜΜΕ και πρώτα ο οικονομικός συντάκτης του Real Fm Σωτήρης Καψώχας μετέδωσε δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα
σύμφωνα με τις οποίες “επιστρέφονται οι περικοπές στους ένστολους, αλλά θα καλυφθούν με ισοδύναμα μέτρα, δηλαδή με έμμεσους ή άμεσους φόρους σε άλλες κατηγορίες πολιτών ή και στους ...ίδιους , με περικοπές δαπανών  από άλλα σημεία του προ’υ’πολογισμού…”  

Ποιος …παίζει λοιπόν με το ηθικό και την ηρεμία του προσωπικού των ΕΔ; Πάντως όχι οι δημοσιογράφοι, οι ιστοσελίδες και …ο Τσουκαράκης ο οποίος απ΄ ότι φαίνεται θα “φάει” άλλη μια ποινή. Ο “βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται” όπως λένε. Ειδικά όταν μέσα από την καταιγίδα είναι ο μόνος που κατόρθωσε να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους συναδέλφους του κι όχι απλά λόγια συμπαράστασης κι εμπιστοσύνης.

Πηγή : kranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου