**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Καμμένος: Συμφωνία με τους απόστρατους για τις εισφορές !

ΠΗΓΗ : armynow

Καμμένος: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμφώνησε με τα αιτήματα των αποστράτων για τις κρατήσεις – εισφορές του 4%.
Ικανοποιήμενοι είναι οι απόστρατοι με την απόφαση του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου, περί μη αποδοχής της υπ’ αριθμ. 36/2017 γνωμοδότησης του ΣΤ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Και αυτό γιατί η γνωμοδότηση αυτή είναι σχετικά με τις Κρατήσεις/Εισφορές 4% υπέρ των Μετοχικών Ταμείων.
Πιο συγκεκριμένα με την αποδοχή της θα έπρεπε να καταργηθεί η ενίσχυση των Μ.Τ. με τους λεγόμενους “κοινωνικούς πόρους“, και τότε οι Απόστρατοι θα είχαν μία ακόμη μεγάλη περικοπή, η οποία σε συνδυασμό με αυτές που έχουν ήδη γίνει στις συντάξεις τους, στα μερίσματα των Μ.Τ. και στους ΕΚΟΕΜ και με αυτές που επέρχονται θα τους έδινε την χαριστική βολή.
Ο υπουργός τελικά απέρριψε την γνωμοδότηση μετά από τις προτάσεις / απόψεις του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ), που του κοινοποιήθηκαν με στόχο να γίνει κατανοητό γιατί οι απόστρατοι αντιδρούν στο χαράτσι.
Πιο συγκεκριμένα οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με νομικά και πολιτικά επιχειρήματα τα οποία οι απόστρατοι περιγράφουν ώς εξής:
α.- Νομική
(1).- Κακώς το Υπουργείο Εργασίας νομοθετεί για τα Μ.Τ. των Ε.Δ., δεδομένου ότι αυτά υπάγονται αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του ΥΕΘΑ και δεν θεωρούνται Επικουρικά.
(2).- Οι λεγόμενοι “κοινωνικοί πόροι“ δεν προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, επομένως δεν υπάγονται στην δέσμευση του άρθρου 47 του σχετικού (α), που ορίζει σαφώς “Αποκλείεται οποιαδήποτε μεταφορά πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό”.
β.- Πολιτική
(1).- Με την μέχρι τούδε εξασκηθείσα οικονομική πολιτική όλων των Κυβερνήσεων από το 2010, οι Απόστρατοι :
(α).- Υπέστησαν μέχρι τώρα 12 μειώσεις στις συντάξεις τους.
(β).- Το αποτέλεσμα των μειώσεων αυτών είναι ότι οι συντάξεις περιεκόπησαν μέχρι 60%
(γ).- Αντίστοιχα τα Μερίσματα των Μ.Τ. μειώθηκαν κατά 60%.
(δ).- Υλοποιήθηκαν κατά το ήμισυ οι Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις των Ν.4093/12 και 4307/14 (Αποφάσεις 2192/2014 και 1128/2016)
(2).- Με τον Ν.4387/16 :
(α).- Οι Απόστρατοι αποκόπτονται από τις αποδοχές των εν ενεργεία
(β).- Οι Απόστρατοι παύουν πλέον να καλύπτονται από την προστασία του Δημοσίου και αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες.
(γ).- Με τον τρόπο υπολογισμού, σύμφωνα με το σχετικό (α), οι συντάξεις θα περικοπούν επί πλέον περί το 30%. Εάν περικοπεί η “προσωπική διαφορά“ , που από ότι φαίνεται προς τα εκεί οδεύουμε και σε συνδυασμό με την μείωση του αφορολογήτου, τότε οι συντάξεις των στρατιωτικών θα καταστούν συντάξεις πείνας.
(δ).- Στις τάξεις των Αποστράτων επικρατεί η άποψη ότι η σημερινή Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν προστάτευσε όσο θα έπρεπε τους Αποστράτους και δεν στήριξε με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαια αιτήματά τους.
Με το εν λόγω θέμα των Μ.Τ. είναι ευκαιρία, ώστε να πεισθούν οι Απόστρατοι και όχι μόνον, ότι η Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ ενδιαφέρεται για αυτούς.
Το συνολικό κέρδος υπολογίζεται στα, 37.500.000 Ευρώ, ήτοι 17,5 εκατ. Ευρώ για το ΜΤΣ, 10 εκατ. Ευρώ για το ΜΤΝ και 10 εκατ. Ευρώ για το ΜΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου